Колумни

Дурловски за заедничка Македонија

Пишува: Игор Дурловски Што можев, што сторив, што треба да сторам? Драги пријатели, знаете каде бев дента кога ни го променија ИМЕТО? Дома, пред телевизор. Гледав директен пренос. Што можев да сторам? Многу! Можев со […]

Колумни

Апасиев повика на гласање

Пишува: Димитар Апасиев #Од5тиМајДоКрај: Бојкотот сега е контрапродуктивен, другари! „Така, Критиката го истреби осквернувањето на духот од материјата и на критиката од масата, со тоа што го поштеди своето сопствено тело – а го распна […]

Колумни

Што ќе се случи ако се излезе да се гласа, а што ако се бојкотира?

Пишува: Презвитер Ивица Тодоров 1. Ако се гласа за Стево П. и СДС предавството на темелните македонски интереси се циментира! Предавството се претвара во триумф и прифатлива политика! Договорот од Преспа и целиот пакет од […]

ПРЕС ЦЕНТАР

Прв круг од претседателските избори на 21 април

Доколку гласаш, постоиш. Доколку не излегуваш на гласање се уништуваш себе си! На ден 16.03.2019 година Македонскиот Национален Совет предупредуваше за опасностите кои би преизлегле доколку нема да се гласа на претседателските избори. Точно тоа […]