ПРЕС ЦЕНТАР

Основачкото собрание на ,,Zentralrat der Makedonier’’

Почитувани браќа и сестри Македонци Ни претставува посебна чест да го најавиме првото а воедно и основачкото собрание на ,,Zentralrat der Makedonier’’ во Берлин, СР. Германија кое во организација на МНС и Иницијативниот Одбор на […]

Колумни

Дурловски за заедничка Македонија

Пишува: Игор Дурловски Што можев, што сторив, што треба да сторам? Драги пријатели, знаете каде бев дента кога ни го променија ИМЕТО? Дома, пред телевизор. Гледав директен пренос. Што можев да сторам? Многу! Можев со […]

Колумни

Апасиев повика на гласање

Пишува: Димитар Апасиев #Од5тиМајДоКрај: Бојкотот сега е контрапродуктивен, другари! „Така, Критиката го истреби осквернувањето на духот од материјата и на критиката од масата, со тоа што го поштеди своето сопствено тело – а го распна […]

Колумни

Што ќе се случи ако се излезе да се гласа, а што ако се бојкотира?

Пишува: Презвитер Ивица Тодоров 1. Ако се гласа за Стево П. и СДС предавството на темелните македонски интереси се циментира! Предавството се претвара во триумф и прифатлива политика! Договорот од Преспа и целиот пакет од […]

ПРЕС ЦЕНТАР

Прв круг од претседателските избори на 21 април

Доколку гласаш, постоиш. Доколку не излегуваш на гласање се уништуваш себе си! На ден 16.03.2019 година Македонскиот Национален Совет предупредуваше за опасностите кои би преизлегле доколку нема да се гласа на претседателските избори. Точно тоа […]

ПРЕС ЦЕНТАР

Подршка за фамилиите на Македонските Патриоти

Македонскиот Национален Совет,  на ден 18.04.2019 година, во Берлин, односно на вториот ден од вонредниот состанок донесе едногласна одлука да помогне на загрозените семејства на Нашите уставобранители кои поради одбрана на македонското име и македонскиот […]

ПРЕС ЦЕНТАР

Разрешување на Васко Белески и Роберт Милески

Соопштение Во состав на основачите на Македонскиот Национален Совет на ден 17.04.2019 година во Берлин се одржа вонреден состанок на кои се разгледаа и дебатираа случувањата по вториот работен состанок од Базел на 6-7 април […]

ПРЕС ЦЕНТАР

Втор работен состанок на МНС

Македонскиот Национален Совет на 6-ти и 7-ми Април 2019 година во Базел, Швајцарија ја одржa својата втора работна средба. Во рамките на средбата првиот ден беше опфатен со сеопшта панел дискусија со гости од цела […]

Соопштенија

Основачки состанок на МНС

На ден 16.03.2019 година, во Берлин се одржа средба на која беше разгледана и констатирана потребата за формирање на ново, обединувачко и прогресивно тело кое ќе се труди да ги артикулира интересите на Македонците. После […]