Што ќе се случи ако се излезе да се гласа, а што ако се бојкотира?

Колумни
Пишува: Презвитер Ивица Тодоров 1. Ако се гласа за Стево П. и СДС предавството на темелните македонски интереси се циментира! Предавството се претвара во триумф и прифатлива политика! Договорот од Преспа и целиот пакет од [...]

Прв круг од претседателските избори на 21 април

ПРЕС ЦЕНТАР
Доколку гласаш, постоиш. Доколку не излегуваш на гласање се уништуваш себе си! На ден 16.03.2019 година Македонскиот Национален Совет предупредуваше за опасностите кои би преизлегле доколку нема да се гласа на претседателските избори. Точно тоа [...]
Колумни

Дурловски за заедничка Македонија

Пишува: Игор Дурловски Што можев, што сторив, што треба да сторам? Драги пријатели, знаете каде бев дента кога ни го променија ИМЕТО? Дома, пред телевизор. Гледав директен пренос. Што можев да сторам? Многу! Можев со […]

Соопштенија

Основачки состанок на МНС

На ден 16.03.2019 година, во Берлин се одржа средба на која беше разгледана и констатирана потребата за формирање на ново, обединувачко и прогресивно тело кое ќе се труди да ги артикулира интересите на Македонците. После […]